24 Temmuz 2013
ÂLÂ NAZİK
Şimdi Ali nazik değilmi bu? dediğinizi duyar gibiyim. Antep yöresine ait nefis bir yemek .Asıl ismi Âlâ Naziktir. Arapça kökenli bir kelime Âlâ yani güzel anlamına gelir. Zamanla söylenişi bozularak Ali Nazik olmuştur.
Yapımı da aslında kolay ama görüntüsü muhteşem.
MALZEMELER:
5 adet patlıcan.
2 su bardağı süzme yoğurt
200 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 kaşık biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı zeytin yağ
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
1) Patlıcanları közde ya da ocakta közleyin. Kabuklarını soyup limonla ovun doğrayın.
2) Patlıcanları zeytinyağında hafif ezerek kavurun.
3) Sarmısakları ezin yoğurtla karıştırın.
4) Tereyağını eritin. Soğanları küp küp doğrayın yağda kavurun. İnce doğranmış biberleri ilave edin. İyice kavrulduklarında kıymayı ilave edin.
5) Kıymanın rengi döndüğünde domatesleri ve biber salçasını ilave edin. İyice kavurun. Altını kapatmadan evvel tuzunu ve karabiberini ilave edin.
6) Patlıcanları süzme yoğurt ile buluşturun. Geniş bir servis kabına alın. Ortasına kıymalı harcı koyun. Üzerini arzuya göre közlenmiş biber ya da maydanoz ile süsleyip servis edin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
ben de ali nazik diye biliyorum ama ala nazik de güzel :))
elinize sağlık şahane biryemektir gerçekten
Yorum Gönder