3 Temmuz 2013
ÇİKOLATALI CEVİZ KROKANLI PASTA
İçi bolca cevizli krokan dolu üzeri çıtır çikolatalı pasta..
Malzemeler:
Pandispanya için buraya bir tık tık
Kreması:
200 gr sıvı krema
1 poşet sade krem şanti
200 gr paket labne peyniri
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
Krokan için:
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
200 gr bitter kuvertür çikolata
YAPILIŞI:
1) Pandispanyayı tarifindeki gibi pişirin ve Soğutun.
2) Derin bir cam kapta krema, pudra şekeri ve krem şantiyi iyice köpürene kadar çırpın. Labneyi ekleyip tekrar çırpın soğuması için dolaba kaldırın.
3) Krokan için derin bir tavaya şekeri koyun. Ara ara karıştırarak şekeri eritin. Altın sarısı renk aldığında cevizleri ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt serili tezgaha krokanı yayın ve soğumasını bekleyin.
4) Pandispanyayı 3 kata ayırın. en altına ufak ufak kırdığınız krokandan döşeyin. Üzerine krema sürün. İkinci katı kapatın yine aynı işlemi uygulayın. en son kata kremayı sürüp düzeltin. Pastayı dolaba kaldırın.
5) Üzeri için çikolatayı benmari usulu eritin. ılındıktan sonra pastanın üzerine dökün ve tekrar dolaba kaldırın.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Ellerine sağlık, tam bir bomba olmuş pasta :)
Sevgiler
Bu tarifi keşke sabah görseymişim çok lezzetli görünüyor. Denemek lazım :)
Yorum Gönder