9 Temmuz 2013
AYRAN AŞI ÇORBASI
Ramazan geldi. Malum her sene daha da sıcaklara denk geliyor. İftar da çorba olmadan olmaz biliyorsunuz ki. E sıcaklarda da çok fazla sıcak şeyler istemiyor insanın canı. O yüzden ben de Ramazanın ilk günü içinizi ferahlatacak soğuk bir çorba ile açılış yapmak istedim.
MALZEMELER:
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut ( haşladıktan sonra kabuklarını soyun )
1 su bardağı haşlanmış mısır
2-3 bardak yoğurt
2-3 su bardağı su
5-6 dal taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
zeytinyağ
yeteri kadar tuz
YAPILIŞI:
1) Yoğurdu derin bir kabın içine alın. Su ve tuz ilavesi ile iyice çırpın.
2) Bugday, nohut ve mısırı ilave edin karıştırın.
3) Taze naneyi ince ince kıyın içine karıştırın.
4) Servis esnasında üzerine zeytinyağ ve kuru nane serpin.
AFİYET OLSUN
E bunun yanında başka ne yapabiliriz derseniz eğer bence;
KORNFLEKSLİ TAVUK Yanına PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA ve tatlı olarak da KUBBE FRİGO yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Yaz çorbalarının şahı. Ellerine sağlık Betül. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
çok severim ellerine sağlık
Betülcüğüm uzun bir aradan sonra merhabalar demek istedim hayatın koşuşturmaları bitmiyor kii.Ayran aşı çorbası bizde de çok sıklıkla yapılan bir çorba.. her zaman mısır olmuyor ama nohutu mutlaka bulundurmaya çalışıyorum, benim küçük kızımın yazın favori çorbasıdır.Görüşmek üzere sevgiyle kal tatlım.
Yorum Gönder