2 Temmuz 2013
ŞEFTALİLİ CRUMBLE
Yaz akşamları için hafif ama lezzetli bir tatlı isteyenlere işte size nefis bir alternatif. Önümüz Ramazan İftar sonrası için de harika bir öneri.
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
1+1/4 su bardağı un ( 175 gr un )
1/3 Su bardağı Toz şeker
1/3 Su bardağı Esmer Şeker ( toplamda 170 Gr şeker olacak )
Yarım çay kaşığı tuz
125 Gr tereyağ ( buzlu)
Meyveli Kısım:
5 Büyük şeftali
3 kaşık tozşeker
Yarım limon veya portakal suyu
1 paket vanilya
1 kaşık un
YAPILIŞI:
1) Meyvelerin kabuklarını soyup derin tencereye alın. şekerini ve limon suyunu ilave edip kaynadıktan sonra 2 dakika daha pişirin.
2) Unu ve vanilyayı çok az su ilavesi ile açıp şeftalilere ilave edin. hızlıca karıştırıp altını kapatın. Bir kenarda ılınmaya bırakın.
3) Mutfak robotunun haznesine un, şekerleri ve tuzu koyun. Tereyağını minik küpler halinde kesip ara ara unlu karışıma ekleyerek robotu çalıştırın. Yağın tamamen unla özleşmesini engellemek için tereyağının soğuk olması gerek. Ekmek kırığı şeklinde olduğunda robotu daha fazla çalıştırmayın.
4) Büyükçe bir fırın kabına ya da benim yaptığım gibi tek tek fırın kaplarına şeftalili karışımı paylaştırın. Üzerini kaplayacak şekilde hamur parçalarını yayın. 180-190 derecede 30-40 dakika hamur kızarana kadar pişirin.
5) 10-20 dakika ılındıktan sonra vanilyalı dondurma ile servis edin.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
of of of, şu bulantılarım geçse de bi crumble yapsam yesem :(
Bence oldukça hafif bir tatlı,ellerine sağlık Betülcüm..
Yorum Gönder