19 Temmuz 2013
YALANCI KREM KARAMEL
Yaz için yine basıt ama afilli görünümlü bir tatlı ile karşınızdayım. Hadi buyrun birlikte yapalım..
MALZEMELER:
1 Litre Süt
1 çay bardağı toz şeker
4 kaşık nişasta
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Karamel:
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı su
YAPILIŞI:
1) Karamel için şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte karamelize olana kadar pişirin.
2) Hafif yağlanmış olan kaselere karameli paylaştırın.
3) Süt, Nişasta, Tozşeker, yumurta sarısı karıştırı. Ocağın üzerine alın Surekli karıştırarak pişirin. Altını kapattığınızda vanilyayı ekleyin.
4) Pişmiş olan muhallebiyi kaselere paylaştırın. 1 saat oda ısısında 3 saat dolapta bekletin.
5) Servis esnasında servis kabına ters çevirin.
AFİYET OLSUN.
Bu tatlının yanınada ne yapalım iftara derseniz eger :)
EZOGELİN ÇORBASI
KİREMİTTE LEVREK KAVURMA
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Görüntü karşısında dilim tutuldu,süper görünüyor..Ellerine sağlık canımm.
Canım ellerine sağlık.
Canım elllerine sağlık çok severim :)
Merhaba canım,
Bloğunu yeni keşfettim. Harika tariflerin var :))Ellerine sağlık tatlı müthişşşşş....
Seni hemen izlemeye aldım. Bana da beklerim canım.
http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum.
İzmir'den kucak dolusu sevgiler...
Yorum Gönder