25 Temmuz 2013
KEŞKÜL
MALZEMELER:
1 Litre Süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı badem unu
3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 tutam tuz
YAPILIŞI:
1) Şeker haricindeki tüm malzemeyi tencerede cırpın. Ocağın üzerine alın. Pişirmeye başlayın.
2) Süt ısındığı vakit şekeri ekleyin. sürekli karıştırarak pişirin.
3) Kaselere boşaltıp oda sıcaklığına gelen keşkülü buzdolabında 2-3 saat dinlendirip üzerine file badem ile süsleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
çok severim
ellerine sağlık canım :)
badem unu nedir Betül hanım.Nerden temin edilebilir.
Firdevs
Cok severim ellerine saglik
Yorum Gönder