12 Temmuz 2013
PAÇANGA BÖREĞİ
MALZEMELER:
2 Adet yufka
2 adet sivribiber
5 adet pastırma
1 adet domates
100 gr kaşar peyniri
Kızartmak için Sıvıyağ
YAPILIŞI:
1) Yufkaları 12 eşit parçaya kesin. Diger tarafta biberleri ve pastırlamaları ince ince kıyın. Domateslerin çekirdek yataklarını çıkartıp küçük küpler halinde doğrayın. Kaşar peynirini de küçük küpler halinde doğrayın. Hepsini bır kapta karıştırın.
2) Yufkaların geniş kısmına harçtan koyup büyük sigara böreği şeklinde sarın.
3) Kızgın yağda kızartın.
4) Ben bu sefer fırında pişirdim. Kuru olmamaları için de yufkalara eritilmiş margarin sürdüm. Ama böreğin aslı kızartılarak yapılır.
AFİYET OLSUN.
Bunun yanında iftarda ne yapalım derseniz;
PİLİÇ PİRZOLA VE BAHAR PİLAVI
TARÇIN VE KARANFİLLİ ELMA KOMPOSTOSU
HURMA TATLISI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
çok severim :)
ellerine sağlık canım
Yorum Gönder